Voor anker in Vivero (Esp)

Voor anker in Vivero (Esp)

dinsdag 2 juli 2013

Traject:: Sesimbra – Sines, Zuidwest kust Portugal.

Traject:: Sesimbra – Sines, Zuidwest kust Portugal.
Maandag 1 juli 2013.

Bemanning: Sam en Peter, samen met de schipper.

De ochtend was stralend in Sesimbra.
In plaats van de gebruikelijke douches e.d. hebben we ons deze ochtend verfrist met een heerlijk zwempartij in het heldere zeewater.
Met de dinghy heb ik brood gehaald in het toch wat vervallen stadje. Erg veel achterstalling onderhoud aan de meeste huizen.
Na het ontbijt kwam de havenmeester zeuren over het gebruik van én een anker, én de mooring. Volgens hem moesten we op een andere plek ankeren, zo'n 50 meter verderop.
Nu we toch moesten verkassen hebben we meteen maar besloten om naar een afgesloten baaitje in de omgeving van Sesimbra te gaan en daar te wachten op wind.
Daar in dat heerlijke, in de zon gelegen baaitje hebben we heerlijk gezwommen en gezond. Deze ervaring gaf ons het echte Zwitserleven-gevoel.




Om half twaalf kwam de wind opzetten en zijn we terug gezwommen naar de boot.
De rest van de dag hebben we al zeilend doorgebracht.
Alleen in de haven van Sines hebben we weer de motor aangezet.
De via de marifoon opgeroepen havenmeester beantwoorde tot onze verbazing onze vraag om een ligplaats voor de nacht. In correct Engels gaf hij ons de aanwijzingen. Dat was in Portugal nog niet gebeurd. We horen de havenmeesters wel in het Portugees met landgenoten praten, maar zodra er Engels gesproken wordt treedt er een koele stilte in.

Afijn,. Aangelegd in de keurige en goedkope Marina van Sines.
Verder is het plaatsje niet noemenswaardig. Een toppositie in de vakantie bestemmingen zal dit vervallen oord nooit krijgen vrees ik. Geen gezellige straatjes, geen cafeetjes, veel vervallen huizen, een boulevard in aanleg, maar een strand met uitzicht op de olie terminals.

's Avonds besloten de volgende dag vroeg te vertrekken om gebruik te maken van de aangekondigde wind en de Kaap St. Vincente bij daglicht te kunnen ronden.

38 mijl gezeild met max. snelheid 7,7 kn.


Cees

Geen opmerkingen:

Een reactie posten