Voor anker in Vivero (Esp)

Voor anker in Vivero (Esp)

donderdag 27 juni 2013

Traject Aveiro – Fiqueira da Foz (P)

Traject Aveiro – Fiqueira da Foz (P)
Woensdag 26 juni 2013

Op zeil de haven van Aveiro uit was een bezienswaardigheid voor de Portugezen. Enthousiast werden we door de plaatselijke vissers uitgezwaaid.

Op zee eerst gezeild op de land wind, maar die liet het snel weer afweten.
In de loop van de tocht toch weer de motor moeten bijzetten tot de kaap voor Figueiras.
De zon brandde aan de hemel en Sam wilde maar al te graag even zwemmen. Uiteindelijk hebben we hem zijn zin gegeven en mocht hij Man-Over-Boord proefkonijn zijn.
Aan zijn gezicht was te zien, dat het water toch wel wat fris was.

Ter hoogte van de kaap voor Fiqueiras kregen we plotseling weer een goede windkracht 5 en onder vol zeil benaderden we de havenmonding in Fiqueiras.
Sam heeft de boot keurig voor de meldsteiger gemanoeuvreerd en al gauw lagen we afgemeerd in een box.
Toen werd het erg warm en besloten we het strandje te bezoeken wat we bij het naar binnen varen gezien hadden en wat niet al te ver van de Marina aflag.
Sam, Marten, Peter en ik gingen zwemmen. Nou, dat duurde maar heel kort voor Peter en mij, want het water was meer dan steenkoud. Naar mijn schatting niet meer dan 8º Celsius. Brrr, geen pretje dus.
Je vraagt je af: wat doen al die mensen met zomerhuisje in dit gedeelte van Portugal hier. O.K. Het strand is prachtig, maar het water is onbegaanbaar.
Sam en Marten bleven stoer langer in het water en hadden de rest van de dag nodig om weer op normale lichaamstemperatuur te komen.
Het stadje zelf stelde niet veel voor. Veel vervallen huizen of huizen met achterstallig onderhoud.


Cees 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten