Voor anker in Vivero (Esp)

Voor anker in Vivero (Esp)

maandag 24 juni 2013

Traject Baiona (Esp) – Povoa de Varzim (P)

Traject Baiona (Esp) – Povoa de Varzim (P)
Zaterdag 22 juni 2013

Na de excellente en overvloedige maaltijden van gisteren (lunch en diner) in Baiona met de zakenrelatie van de schipper, was het vandaag weer eens tijd om mijlen op het log te schrijven.
Sam was gisteravond met Gerardo jr. nog een paar kroegen en privé feestjes afgegaan en kwam vijf minuten voor de afgesproken vertrektijd dan ook uiterst vrolijk aanwandelen vanuit de stad Baiona.
Hij was eindelijk een avondje onder leeftijdgenoten geweest en had het er goed van genomen, Het fijne zullen we helaas nooit te weten komen, maar dat hij het naar zijn zin heeft gehad was overduidelijk.

De rest van ons was om zes uur opgestaan en volgens plan voeren we om zeven uur 's ochtends de haven uit.
Aanvankelijk met weinig wind maar er was wel een stevige deining op zee.
We hebben geprobeerd de genua uit te bomen en het grootzeil in de z.g. melkmeisje configuratie te zetten, maar de golven maakte het zeilen met deze lichte wind erg onrustig door het klappen van het zeil.

Uiteindelijk hebben wij de poging maar opgegeven en op de motor verder gevaren richting Portugal.
Aangekomen bij Viana do Castelo (Portugal) nam de wind weer toe en vanaf dat moment hebben we gezeild tot aan Povoa de Varzim. Gezien de ligging dichtbij Porto noemen wij deze plaats Porto-Noord! Sam hebben wij tot vlak buiten de haven van Porto-Noord niet gezien deze dag. Het was duidelijk een zware nacht geweest.

In Povoa de Varzim blijven we twee nachten. Van hieruit is Porto gemakkelijk te bezoeken met de metro en morgen zal Peter Driessen ons team komen versterken.
Ook voor hem is het eenvoudig de boot met de metro vanaf het vliegveld te bereiken.

Cees


Geen opmerkingen:

Een reactie posten