Voor anker in Vivero (Esp)

Voor anker in Vivero (Esp)

dinsdag 18 juni 2013

Traject La Coruña – Ria de Camariñas, Noordwest Spanje

Dinsdag 18 juni 2013

Gisteravond hebben we de beslissing genomen om vroeg op te staan en vandaag naar Camariñas te zeilen. De wind zou gaan draaien naar het noordwesten en de windkracht zou niet meer dan 14 knopen worden. Kortom een perfecte eerste zeildag voor de nieuwe crew Monique en Marten.

Inderdaad was iedereen, ondanks de onrustige nacht, veroorzaakt door de herrie van de getijde steiger in La Coruña, om 05:00 uur plaatselijke tijd op en om 06:00 uur, het begon net licht te worden, zijn we uit de marina vertrokken in zuidwestelijke richting.
Zodra we de zee opkwamen merkte ik dat de golven van de vorige, nogal winderige dag, nog niet tot rust gekomen waren. Sommige Atlantische golven waren dan ook 5 meter hoog.
Oei, dus iets minder perfect voor de nog niet ingeslingerde zeebenen.

De wind nam echter volgens plan op een gegeven moment toe tot zelfs 22 knopen.
Met volle zeilen voeren wij met voor de Boekanier een goede snelheid richting Kaap Finistère.
De Ria die we wilden bezoeken vandaag, ligt nog voor de meest Westelijke Kaap van het Europees continent.
Onderweg werden we weer verwend door een complete dolfijnenshow. Op een gegeven moment sprongen er zelfs drie dolfijnen tegelijkertijd naast ons uit het water.
Uiteraard hebben we dat niet op de foto gekregen, omdat je telkens te laat bent met je toestel.
Een van de weinige gelukte foto's hebben we bij de blog van vandaag geplaatst.




Om half vijf, na 58,6 mijl gevaren te hebben met een gemiddelde snelheid van 5,1 knoop in hoge golven, hebben we het anker laten vallen in de Ria van Camariñas.
Heerlijk rustig, zonder de herrie van de getijde steiger van La Coruña.

WEER
Tja, onze superblogger Bram is helaas naar huis gegaan en hij is moeilijk te evenaren, maar laten wij het eens over het weer hebben. Dan arriveer je uit een koud en winderig Nederland en hoor je dat het de volgende dag in Nederland 30 graden zou worden en dan verwacht je tenminste “korte broekenweer” en dan krijg je wind en regen voorgeschoteld. Maandag was het nog bar en boos weer. Boodschappen halen bij goed weer en terugkomen met stromende regen. Een taxi bracht uitkomst. Bij het binnenhalen van de gribfiles (weer- en windvoorspellingen) werden wij nog niet erg blij, want wij zitten nog steeds in een lagedruk gebied. Vandaag was de wind gelukkig wat minder geworden, zodat wij konden uitzeilen.
Het zonnetje laat zich heel af en toe zien. Maar wij gaan naar het zuiden, dus wij laten de hoop niet varen.

Het weer valt best mee voor een dagje in februari (Cees)
Als we voor het ankeren met de boot een zonnerondje maken dan dwingen we vast het goede weer af. (Marten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten